Over mij

Ik ben Marian Kwekkeboom (1989) en osteopaat in Albergen. Ik woon in Losser, daar waar ik ook graag mag survivallen en wielrennen.
Na 5 jaar werkzaam te zijn geweest als eerstelijns fysiotherapeut groeide mijn interesse om verder te studeren. Ik liep telkens tegen de reden aan dat ik de oorzaak van de klacht niet kon herleiden. Ik wilde het menselijk lichaam graag beter gaan begrijpen.

In 2016 startte ik mijn studie osteopathie aan de International Academy of Osteopathy te Zeist en vond ik antwoord op veel van mijn vragen. Zoals: waarom is het altijd die linkerknie? Waarom keert die blokkade of pijn in de rug telkens terug? Waarom zit de nekklacht rechts en niet links?
De studie is een 4-jarige master studie die ik met veel passie en plezier heb gevolgd. In 2020 heb ik mijn master thesis met goed gevolg verdedigd en mag ik mij master of science in de osteopathie noemen. Ik heb onderzoek gedaan naar de invloed van buikoperaties en het ontstaan van obstipatie.  

Na 9 jaar als fysiotherapeut gewerkt te hebben, heb ik in januari 2021 de osteopathiepraktijk OsteoCura (locatie Albergen) van Koen Groot Zwaaftink overgenomen. De praktijk in Albergen gaat sindsdien verder onder de naam “Osteopathie Kwekkeboom”. Naast osteopathie biedt de praktijk ook dry needling van wervelkolom en extremiteiten aan.